GYMM Szanda
Gyúrd Magad Menőre Szandán
GYMM Szanda
Aktuális (2024. február 01-től) Árai:
Gyúrd Magad Menőre! Szandán.

KEDVES VENDÉGEINK!

Tájékoztatás:  

NYITVA VAGYUNK!

"Téged IS vár a GymM Szanda!"

Edzőtermi etikett, avagy milyen szabályokat tarts be, hogy ne dobjanak ki a recepciós lányok!

Az alábbiakban felsorolunk néhány szabályt és jó tanácsot, aminek fényében mindenki élvezetesebbé teheti, mind az edzőteremben töltött saját idejét mind másokét. És nem utolsó sorban egyaránt elkerülhetjük a szúrós tekinteteket is mellyel megillethetnek.

Nem otthon vagy!

Egy edzőterembe lépve akár első alkalommal vagy ott akár visszatérő vendégként, amíg a teremben tartózkodsz, egy közösség része leszel, ami megkövetel néhány írott és íratlan szabályt illetve illemszabályt. Tekintettel kell lenned az ott lévő személyzetre, a többi vendégre és az általad használt eszközökre, illetve berendezésekre egyaránt. Összefoglaltuk melyek azok a viszonylag egyértelmű dolgok, amikre figyelnie kéne a legtöbb terembe látogatónak.

Köszönj!

Az első lépés, amivel tükrözöd az intelligenciád. Általános illemszabály, hogy ha belépsz egy helyiségbe köszönsz az ott tartózkodóknak ha pedig elhagyod azt akkor szintén. Ez vonatkozik, mint az ott dolgozókra, mint a vendégekre.
Így akár a terembe lépve a pultosnak aki fogad, majd az öltözőben lévőknek és a teremben tartózkodóknak is. Igen akár 6szor is köszönnöd kellhet a belépéstől a kilépésig, ami sokak számára valószínűleg rendkívül fárasztó ezért is nem teszik. A bicskanyitogató „csá” „szeva” „mizu” „szebb napot” helyett tökéletes egy szimpla „szia”. Esetleg ha még véletlenül egy szemkontaktust is felveszel a köszönésedhez, már jól indítasz.

Megfelelő sportruházat!

Első és legfontosabb a ruházatot illetően a váltócipő használta (nem papucs!). Ami kötelező! Ugyanis egy edzőteremben sokan dolgoznak a földön gyakorlatok közben, és senki sem szeretne, ahogy valószínűleg te sem, az utcai cipőddel felhozott koszban fetrengeni. Általánosan kényelmes mozgást biztosító ruhára van szükség. Senkit sem érdekel milyen márkájú a ruhád és mennyit áldoztál rá az már annál inkább, hogy lehetőleg tiszta legyen és ne a több napos izzadtság bűzében kelljen edzeni másoknak melletted. Öltözz és nézz ki úgy, mint aki edzeni ment. A túlzott smink, beállított haj nevetséges hatást kelt az edzőteremben, kivéve, ha fitneszmodell vagy és épp fotózáson veszel részt. Nem, az nem számít fotózásnak, ha szelfiket csinálsz magadról.

 Ne dobáld a súlyokat!

Valamilyen rejtélyes oknál fogva sok edzőterembe látogató gondolja úgy, hogy a terembe megváltott napijegyért vagy bérletért saját tulajdonának tekintheti az ott lévő berendezést, hiszen Ő bizony fizetett érte. Valójában azért fizetsz, hogy rendeltetésszerűen használd ezeket az eszközöket ugyanúgy, mint több száz másik oda látogató vendég. A súlyok dobálása mindig 2 dolgot jelent az esetek 90%-ban. Az egyik hogy nem tiszteled az edzőterem tulajdonát, ami sok helyen egy idő után általános kitiltást is jelenthet. A pár ezer forintos bérleted ára nyilván nem fogja fedezni az általad okozott rongálást. A másik pedig ha gyenge vagy egy adott súlyhoz, akkor használj akkorát amit el is bírsz hogy normális felvétellel a gyakorlat kivitelezése után normálisan le is tudd tenni.

Ha valamit elveszel oda is tedd vissza!

Nem véletlenül vannak a termekben súlyzótartók és állványok. Még szépen fel is vannak címkézve hogy melyik hova való így nem igazán bonyolult a súlyok visszahelyezése. Ha használsz egy súlyt vagy eszközt tedd vissza a helyére senki sem fog utánad pakolni percekig, hogy elkezdhesse azt, amit valójában szeretne. Ha elég erős vagy ahhoz, hogy felemeld a súlyokat, akkor legyen elég erőd ahhoz is, hogy visszahelyezd oda, ahol találtad őket.

Használj törölközőt!

Megint csak általános etikett és higiéniai szabály. Teríts magad alá törölközőt, mert senki sem szeretne az utánad hagyott izzadtságba feküdni. A legtöbb helyen ezen felül még fertőtlenítő szerek is ki vannak helyezve, hogy fertőtleníteni is lehessen a használt felületet vagy eszközt. Így van ez nálunk is!